Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Konferencija Jutarnjeg lista „ENERGETIKA 2024“

AZU o aktualnosti istraživanja geotermalnog potencijala

Izazovi s kojima se susreću dionici domaće energetike u procesu prelaska gospodarstva s fosilnih izvora energije na energiju iz obnovljivih izvora bila je tema osme po redu energetske konferencije Jutarnjeg lista pod nazivom „Energetika 2024 - Zelena tranzicija hrvatske energetike“ održane 7. veljače 2024. u hotelu Esplanada u Zagrebu.

Predsjednik Uprave Agencije za ugljikovodike Marijan Krpan na konferenciji je sudjelovao uz predsjednike uprava energetskih kompanija te predstavnike organizacija koje potiču i podržavaju zelenu tranziciju. Tijekom panel rasprave objasnio je stanje rezervi nafte i plina u domaćim ležištima i naglasio aktualnost projekata AZU-a vezanih za iskorištavanje značajnog geotermalnog potencijala Hrvatske u Panonskom bazenu.

U uvodim riječima važnost geotermalnih voda u diverzifikaciji izvora energije istaknuli su ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan te povjerenica Europske komisije za energetiku Kadri Simson koja se skupu obratila video porukom u kojoj je između ostalog izrazila  zadovoljstvo ulaganjima Hrvatske u istraživanje i eksploataciju geotermalnih potencijala.