Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Agencija za ugljikovodike sudjelovala na 7. Hrvatskom geološkom kongresu

Prezentiran projekt i rad stručnjaka iz Agencije

Agencija za ugljikovodike aktivno sudjelovala je na 7. Hrvatskom geološkom kongresu (7. HGK), koji je održan u Poreču od 2. do 4. listopada 2023. u organizaciji Hrvatskog geološkog društva (HGD).

Na početku kongresa, predsjednik Uprave Agencije za ugljikovodike, Marijan Krpan, srdačno je pozdravio je okupljene te zaželio skupu uspješan rad.

U sklopu pozivnih predavanja Martina Tuschl, direktorica Sektora za geotermalnu energiju održala je prezentaciju "Razvoj i implementacija geotermalne energije u Republici Hrvatskoj unutar okvira Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO)" , Tijekom izlaganja, detaljno je predstavljen projekt kojeg Agencija trenutačno provodi, a koji se tiče mjere "C1.2. R1-I2 Poticanje energetske učinkovitosti, toplinarstva i obnovljivih izvora energije za dekarbonizaciju energetskog sektora - Priprema i istraživanje geotermalnog potencijala u kontekstu centraliziranog grijanja"  u sklopu NPOO-a.

Kristina Novak Zelenika također je održala prezentaciju pod nazivom "Procjena geotermalnog potencijala na području Velike Gorice"  a koja predstavlja rad stručnjaka iz Agencije vezan uz provedbu projekta iz NPOO-a. U radu je prikazano novo strukturno-tektonsko rješenje područja Velike Gorice te je napravljen 3D geološki model pretpostavljenog geotermalnog ležišta.