Novosti i priopćenja

Obavijest o otvorenom natječaju za postupak nabave ugovora o opcijskoj kupnji sirove nafte i naftnih derivata
18.4.2018.
Agencija za ugljikovodike provodi postupak nabave Ugovora o opcijskoj kupnji sirove nafte i naftnih derivata i poziva ponuditelje da podnesu svoje ponude u skladu s uvjetima navedenim u natječajnoj dokumentaciji.
Obavijest o opozivu nabave ugovora o opcijskoj kupnji sirove nafte i naftnih derivata
16.4.2018.
Ovim putem Vas obavještavamo da Agencija za ugljikovodike opoziva natječaj za postupak nabave ugovora o opcijskoj kupnji sirove nafte i naftnih derivata sukladno točki 11. DIO I natječajne dokumentacije, a radi pogrešne specifikacije kod pojedinih grupa proizvoda navedenih u natječajnoj dokumentaciji.
EU inspektori za sigurnost odobalnih objekata po prvi puta u Hrvatskoj održali trening
10.11.2017.
U zajedničkoj organizaciji Europske komisije i njenog savjetodavnog znanstvenog tijela Joint Research Centre, te Agencije za ugljikovodike i Ininih kompanija INAgip i Crosco, u Hrvatskoj je od 07. do 09. studenoga održan trening inspektora za odobalne objekte pod nazivom „Inspekcija odobalnih objekata – teorijski i praktični pristup“.
Hrvatska agencija za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata pripojena Agenciji za ugljikovodike
1.9.2017.
Sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Agencije za ugljikovodike (Narodne novine, br. 73/17) i Zakonu o izmjenama Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata (Narodne novine, br. 73/17), Hrvatska agencija za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata 01. rujna 2017. godine pripojena je Agenciji za ugljikovodike.
Održana konferencija za novinare - Uvjeti i koristi istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na kopnu
13.6.2016.
Na danas održanoj konferenciji za novinare, ministar gospodarstva Tomislav Panenić i predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike Barbara Dorić upoznali su novinare s glavnim uvjetima i koristima nedavno potpisanih ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika na kopnu.
Potpisani ugovori za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na kopnu
10.6.2016.
Premijer Vlade RH Tihomir Orešković i ministar gospodarstva Tomislav Panenić danas su u Banskim dvorima s predstavnicima odabranih ponuditelja potpisali ugovore o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika na kopnu.
Vlada Republike Hrvatske dala suglasnost na potpisivanje ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika na kopnu
8.6.2016.
Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj sjednici donijela odluku o davanju suglasnosti na ugovore o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika na šest istražnih prostora u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Na prvom javnom nadmetanju za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na kopnu, otvorenom u srpnju 2014. godine, bilo je ponuđeno 6 istražnih prostora veličine od 2.100 do 2.600 četvornih kilometara na području Drave, istočne Slavonije i Save.
Konzorcij Marathon Oil i Omv odustali od potpisivanja ugovora - projekt ide dalje, drugo javno nadmetanje u rujnu
29.5.2015.
Ministarstvo gospodarstva i Agencija za ugljikovodike potvrdili su navode o odustajanju Konzorcija Marathon Oil i OMV od potpisivanja Ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika na Jadranu.
Završena strateška procjena utjecaja na okoliš za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu
19.5.2015.
Nakon održane javne rasprave, završetka prekograničnih konzultacija, analize pristiglih mišljenja i potrebnih dopuna, završena je Strateška procjena utjecaja na okoliš za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu.
Strateškom studijom iz istraživanja i eksploatacije izuzeta su područja od posebnog ekološkog značaja
15.5.2015.
Novi regulatorni okvir dodatno unaprjeđuje dugotrajnu uspješnu tradiciju eksploatacije ugljikovodika u Hrvatskoj, omogućujući gospodarski razvoj i energetsku neovisnost uz nikad strože ekološke standarde.
Kontakt
Željka Rukavina