Informirajmo se

Istraživanje i eksploatacija donose brojne koristi, otvaraju nova radna mjesta i omogućuju održivi razvoj domaće industrije!

Istraživanje i eksploatacija ugljikovodika na Jadranu je korak naprijed u gospodarskom razvoju Republike Hrvatske. Pored smanjenja potrebe za uvozom energenata, što je važno za konkurentnost gospodarstva u cjelini, djelatnost istraživanja i eksploatacije daje snažan poticaj kako izravno povezanim, tako i popratnim industrijama te uslužnim djelatnostima. Gospodarenje ugljikovodicima podupire i razvoj novih industrija te djelatnosti usmjerenih na izvoz roba i usluga. Sve to dovest će do otvaranja novih radnih mjesta, ali i razvoja akademskih i znanstvenih institucija Republike Hrvatske - kroz potrebu za novim stručnim kadrovima različitih profila.

Investicije u istražne radnje Hrvatsku ništa neće koštati, a iskustva iz drugih zemalja pokazuju kako 60% takvih investicija ostaje u državi.

 

 

Istraživanje i eksploatacija ugljikovodika predstavlja snažan poticaj izravno povezanim industrijama, ali i neizravnim popratnim industrijama i uslužnim djelatnostima. Razvoj postojećih industrija predstavlja korak naprijed u gospodarskom razvoju Republike Hrvatske. Aktivnosti istraživanja i eksploatacije ugljikovodika potaknuti će i pokretanje novih specijaliziranih industrijskih djelatnosti u Hrvatskoj.

Kontakt
Željka Rukavina